februari 15, 2016

Gevonden voorwerpen

Iets verliezen of vergeten kan altijd gebeuren. We willen deze voorwerpen graag bij de eigenaar terugbezorgen. Hieronder lees je wat je kunt doen als je iets kwijt bent en hoe Dinoland met gevonden voorwerpen omgaat.

Help, ik ben iets kwijt!

Vul het onderstaande gevonden voorwerpen formulier dan zo gedetailleerd mogelijk in. Zodra het voorwerp gevonden is, nemen we contact met je op.


Wat doet Dinoland met gevonden voorwerpen?

In principe worden alle gevonden voorwerpen geregistreerd op datum van vinden en de locatie waar het gevonden is. Na registratie proberen we in eerste instantie de rechtmatige eigenaar te achterhalen.


Waardedocumenten als paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen worden (wanneer we je niet op korte termijn rechtstreeks kunnen bereiken) naar de afdeling gevonden voorwerpen van de gemeente Zwolle gebracht (tel. nr.14 038). De gemeente Zwolle stuurt het document vervolgens terug naar de gemeente van uitgifte.
Gevonden college- of bankpasjes worden, indien er een retour adres te achterhalen is, in principe teruggestuurd naar de desbetreffende instelling.


Gevonden voorwerpen met een waarde van minder dan € 450,- bewaart Dinoland drie maanden kosteloos. Na deze bewaarperiode worden de goederen vernietigt of aan een goed doel geschonken. Gevonden voorwerpen met een waarde van meer dan € 450,- worden na drie maanden door ons naar de afdeling gevonden voorwerpen van de gemeente Zwolle gebracht. De gemeente Zwolle is wettelijk verplicht de voorwerpen dan nog 9 maanden te bewaren.


Hoe krijg ik het weer terug?

Gevonden voorwerpen kunnen kosteloos opgehaald worden in Dinoland. We kunnen het ook naar je toe sturen, maar hier zijn wel kosten aan verbonden.


top-btn